Кои сме ние?

Ние сме сдружение с „много лица“, обединени от желанието да подобряваме творческата среда. Води ни общата мечта да развиваме музикалната сцена като работим за това артистите в България да разполагат с повече достъпни шансове да се развиват, обединяват и да реализират своите идеи и проекти.

Какво правим?

Концерти.БГ е организатор на редица иновативни сцената музикални, социални и образователни инициативи, малка част от които са “Fusion Fest”, “Music Elevator”,  музикалното приложение “Фолклор в джоба”, както и започналите през 2022 проекти – “Inside Out” и “Unseen Scene”. Част сме от международна арт платформа – “Babel Arts”.

Нашите цели

„Koncerti.bg“ цели да създава условия, способстващи развитието, обогатяването, разпространяването и утвърждаването на музикалното изкуство в България. Организацията подкрепя творци от различни жанрове, привлича нови публики чрез иновативни модели и инициира създаването на музикални общности и мрежи.

Между 2016-2021 г. „Koncerti.bg“ подкрепя над 8250 артисти, реализира над 850 концерта, десетки музикални албуми, филми, социални и образователни инициативи. Така възниква обмен между български и световни фолклорни традиции, различни жанрове и поколения, като се очертава полето на мултикултурната музикална ниша в България (напр. Sofia Fusion Fest).

С подкрепата на НФК през 2021-ва стартира платформата „Music Elevator“, с която сдружението подкрепя над 150 музиканти и още близо 50 артисти от независимия сектор и адаптирайки се към ограниченията, наложени от световната пандемия, Koncerti.bg организира над 25 концерта и конкурс за прохождащи групи с награден фонд и менторски екип от доказали се на музикалната сцена у нас имена.

Паралелно с това екипът на Koncerti.bg разработва първото образователно мобилно приложение за фолклор в България, Фолклор в джоба / Folklore in the pocket, финансирано по програма „Публики“ 2020 на НФК.