Формация „Багри“ & Pe4enkata

Формация „Багри” е създадена през 2011г. от вече завършили ученици от НУФИ „Филип Кутев” гр.Котел.

Те решават, че трябва да продължат да музицират и след завършването си. Първият запис е осъществен в гр.Пловдив – „Там някъде в Странджа” с него и последващите го 2 песни формацията оформя стила си. В основата на музиката им е автентичното „изворно” звучене, обагрено с леки и достъпни за широката публика аранжименти. Формацията работи с популярни фолклорни изпълнители: Илия Луков, Радостина Йовкова, Ева и Ива Валентинови, Ани Богданова, Ненко Цачев и др.

По покана на Евгени Димитров – Маестрото участват в звукозаписа на саундтрака на Детската Евровизия. За тях най-важното е професионалното отношение към българския фолклор и запазването му в чистия му вид. Изпълнителите от формация „Багри” са част от най-големите български ансамбли: Национален ансамбъл „Филип Кутев” ,”Мистерия на българските гласове”, щатен ансамбъл към АМТИИ и ансамбъл „Чинари”.

Често концертират в цяла Швейцария.

Дияна Василева – Mountain girl

Борислав Гълъбов – аранжор,гъдулка,тъпан,вокал

Деница Христова – гъдулка

Стойо Стоев – гайда

Георги Добрев – кавал

Вели Чаушев – тамбура

Печенката е артистичният псевдоним на Адриана Николова. Родена в Плевен, израства с майка диригент и баща, свирещ на саксофон и кларинет. Съвсем логично завършва Националното училище по изкуства „Панайот Пипков“, а след това и Музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров“. Свири на пиано и пее. През 2012 г. става световен шампион по бийтбокс. Със сигурност сте чували нейните „Петър плет плете“, „Този бийт“, „Рада“. Заедно с цигуларя Веско Ешкенази прави „Либертанго“ по Пиацола.