TRIGAIDA

TRIGAIDA преплитат българския фолклор със съвременната естетика на електронната музика. Дебютният им албум „ELATE“ има съвременно звучене и разкрива нов прочит на българското музикално наследство, използвайки фолклорни мотиви и песни като основа на своите композиции. Те получават нов живот чрез влияния от популярни електронни жанрове като и drum and bass, dubstep и triphop. Проектът TRIGAIDA обединява таланта, креативността и опита на трима утвърдени музиканти на българската музикална сцена, а именно Георги Маринов – Хорхе (Oratnitza, Тъпани и гайди, The Groovin ‘Pipers), Иван Шопов (известен също като Balkansky, Cooh ) и Ася Пинчева (Oratnitza, Космически гласове от България)

Ася Пинчева (вокали)

Ася Пинчева е родена в гр. Казанлък. Завършва гимназия в Национално училище за фолклорни изкуства – Широка лъка“, след което продължава образованието си в „Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство“ в гр. Пловдив. През годините, Ася участва в различни конкурси в страната и в чужбина и е част от разнообразни музикални проекти, някои от които са: “Космически гласове от България“, Oratnitza“, Мерудия” и “The Groovin’ Pipers”.

Иван Шопов (електроника)

Иван Шопов е роден в гр. Троян. Той е многолик артист – музикант, продуцент, композитор, художник, преподавател, естет и новатор. Различните му музикални проекти обхващат жанрове като drum and bass, IDM, jazz, ambient, techno, rock и класическа музика. С над 250 издания зад себе си, сред които редица солови и общи албуми с други изпълнители, Иван е водеща фигура на европейската електронна сцена. Проектите, отличаващи Иван от останалите артисти в тази сцена, смесват традиционен български фолклор с електронна музика и джаз. Сред най-популярните му албуми в тази посока са “Канатица” заедно с Авигея, “InFusion” заедно с Теодосий Спасов и албумите “Кукер”, и “Оренда” с проекта Бalkansky. Европейските сцени, на които Иван е концертирал, са безброй. В неспирните си международни участия той достига и САЩ, Южна Америка, Русия, Азия, Австралия и Нова Зенландия.

Георги Маринов – Хорхе (гайда, диджериду)

Георги Маринов (Хорхе) е разпознаваем изпълнител на гайда и диджериду в “Oratnitza”, „Тъпани и гайди“ и “The Groovin’ Pipers”. С музикалните си проекти е имал участия из Малайзия, Русия, Канада, САЩ и цяла Европа. Заедно с формацията “Oratnitza” участва в композирането на музиката за церемониите по откриването и закриването на Световното Първенство по Художествена Гимнастика през 2018 година. С творчеството си, взема участие и в множество телевизионни предавания и медийни формати. Най-популярните албуми, в които той взима участие са “Folktron” и “Alter Ethno”. Георги Маринов е познат и с визуалното изкуство, което създава. Той завършва графика в Национална художествена академия. Като артист работи най-вече в областта на високия печат и ксилографията. Негови произведения са представяни по време на редица групови изложби, а първата му самостоятелна изложба – „Земя“ се провежда в Художествена къща ТРИАДИС през 2010та г. През 2020та г. Георги осъществява изложбата “Ритъм” заедно с неговия колега график и музикант Иван Шопов, която е представена в галерия DOZA в гр. София и галерия Серякова къща в гр. Троян.