OnTheТree

OnTheTree или Мартина Стефанова, която на 16, докато още учи в НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров “- Бургас с профил пиано, вече е направила впечатление на големи български музиканти като Рут Колева, Парапланер, Мила Роберт, Бобо, ИВА, Деси и др. Пише текстовете, продуцира, записва и миксира музиката си сама, a все по-активно се развива и в мастеринга. През 2020 издава сингъла „Antisocial “, аървата ѝ колаборация в началото на 2021-ва е с Croft. – песента „Let Me Sleep “. Доста скоростно се доказва като композитор и продуцент и пуска още 4 солови авторски песни, две от тях със собствени клипове.

Връзката ѝ с музиката започва, когато е на 6 и споделя денс флора с брейк танцьори около 20 години по-големи от нея. Страстта към танца среща любовта към създаването на музика и тя става часто от екипа на Dance Frame – НПО, занимаващо се с развитието на съвременния танц и танцовото кино в България. Това отваря вратите към композирането и озвучаването на танцови проекти: миниатюра „Преглъщане“ на Елена Маринова, която бе представена на събития като „Атом вечер на миниатюрите #3”, „HOT BODIES” – резиденция за млади артисти и програмата „Танцови маршрути“ на Varna Dance Theatre.

През лято 2021-ва танцова Резиденция Dance Frame я канят да озвучи на живо техния site-specific спектакъл в Бургаските солници – експеримент, който я учи на смелост. Следващ проект е Ерата на водолея с Коста Каракашян, където е поканена като музикант на живо и става част от творческия екип. По пътя си среща известни имена и преподаватели в съвременния танц и така плановете за работа по танцови проекти продължава.

Трите ѝ авторски парчета „Пак ли“, „Няма ме“ и „Отказа се от лятото“ от новия ѝ албум „Амнезия на невидимото“ стават част от саундтрака на късометражния филм „Гоненица“ на Dance Framе, а за краткия танцов филм – “In Her Skin” на студио Каракашян ще създаде нова авторска музика, която очакваме с нетърпение.