SoundWise | Audio Training Program

Заедно с екипа на Sound Ninja създадохме обучителна програма за музикални-аудио-влог-мултимедийни ентусиасти, които искат да надградят знанията си за работа с музикален софтуер (DAW), да се срещнат и попият от опита на нинджите и да реализират краен продукт с подкрепата на менторите си. През май 16 селектирани стипендианти се впускат в интензивен тренинг на живо в София, а над 100 регистрирали се участника получават достъп до онлайн курс в платформата Produce & Mix, фокусиран върху изграждане на основи за работа в музикална софтуер среда, семпли, терминологичен речник и още много ресурси и материали, които да използват безвъзмездно.

SoundWise Audio Training програмата е И за хора с минимален или никакъв опит в работата с програми за аудио обработка. За всички, които се занимават с музика, влогване, подкастване и други мултимедийни формати. Казваме го, защото знаем, че не само музикалните тракове имат нужда от качествено аудио и звук. Всички събития в програмата са с безплатен достъп. Етапите са няколко, а с тях пролетта ще бъде една идея по-цветна и звучна.

 SOUNDWISE § be nice!

Unseen Scene | събития на тъмно

Платформа с концерти, скрити в тъмнината, сетивни преживявания и инсталации, късометражни видео дневници, която се реализира със Съюза на слепите в България, Топлоцентрала, Inner Theater и музиканти от независимата сцена. Проектът обръща представите за социално ангажирани платформи и вместо направен ЗА незрящи, проектът се прави ОТ незрящи, за да покаже на всички нас какво пропускаме в увереността си, че виждаме всичко. Серия от събития и игра със сетивата очаква всеки, който се осмели да прекрачи прага на познатите си възприятия, да остави там предразсъдъците си и да се потопи в пространство, където няма нищо и можеш да откриеш всичко.

Music Elevator | Конкурсът 

Първото издание на конкурсът на Music Elevator през 2021-ва надскочи всички очаквания и успяхме да застанем зад 5 нови за българската сцена банди с музиканти, работещи в страната и извън нея. С менторски програми, интервюта и участия в медиите, професионални аудио и видео записи, концерт в един от най-добрите музикални клубове в страната, парични и материални награди, подкрепата за селектираните банди продължава и след конкурса. Като част от развиваща се музикална мрежа, заедно с менторите Иван Шопов, Петър Димитров, Цветан Цветанов групите завършват нови албуми, покоряват сериозни радио и телевизионни класации, гостуват на едни от най-мащабните музикални събития в страната.

През 2022-ра организираме ново издание и се надяваме, че ще бъде още по-добро, а провеждането на конкурса ще се превърне в традиция.

Концерти.БГ | Форум

Форум “Концерти БГ” е мрежово събитие, което има за своя основна мисия да разгърне ползотворни интерсекторни партньорства между професионалисти, обединени от общата кауза за развитие на музикалната сцена. „Общността“ ще бъде създадена и поддържана чрез “grassroots methodology”, подход който превръща участниците в активни създатели и творци по отворен, гъвкав и демократичен начин. 

Форум „Концерти.БГ“ предвижда общностно събитие и последващи инициативи, които ще могат да бъдат посетени на живо и онлайн. Освен изграждане на междусекторни партньорства, дейностите обхващат лекционни модули по важни и определени от участниците теми. Планираме интерактивни сесии, водени от професионални фасилитатори и базирани на техники от неформалното образование и философията на „учене чрез преживяване“.

Фолклор в джоба | Мобилно приложение

Мобилно приложение “Фолклор в джоба” е иновативна платформа за съхраняване на фолклора с уникално съдържание (български и световни традиции) като достъпно културно наследство до широк тип аудитория.

В нея всеки ще може да открие не само библиотека от песни, изпълнени от едни от най-добрите музиканти в страната, но и подробни безплатни уроци за частта на всеки музикален инструмент от песента. Потребителите могат да изберат инструмента, който ги интересува и да гледат изпълнението му без съпровода на останалите, а заедно с това ще имат достъп и до цялата необходима информация, за да могат да се научат да я свирят.