Koncept Space

Koncept Space е място за събития и изкуства в София, което е домакин на редица събития на български и международни артисти. Клубът притежава уникална озвучителна система на Void Acoustics, която със своя кристален, чист и силен звук е сред най-предпочитаните сред артисти и гости. От скоро в Консепт има на разположение и модулна сцена, която позволява да бъде настройвана според желанието на музикантите, а големият мултимедиен екран допринася за още по-пъстро изживяване.
Голямото пространство и капацитет от над 200 души ни позволява да посрещаме големи и нестандартни събития – от каране на ролери, през стенд-ъп комедии, концерти, тематични партита, изложби и фестивали, образователни семинари до частни и корпоративни събития.

Bar Amok

Amok е дайв бар в центъра на София. Имаме малка (буквално) ъндърграунд сцена, на която посрещаме книги, кино, музика разбира се и други културни мероприятия.

За контакти: 0894887751

Куче & Куче / Dog & Dog

Плажен бар за отдих, забавление на плажа, жива музика, кино и настроение. Хубава музика, вкусни коктейли и пясък под краката

Регионален Исторически Музей – Добрич

Създаден през 1953 г., музеят събира, изучава, съхранява и представя културно-историческото наследство на Добруджа. С богатите си колекции (от VІ хил. пр. Хр. до най-ново време), изследвания, оригинални експозиции, образователни програми и специални мероприятия той провокира хората да опознаят, осмислят и оценят историческото минало. За музейния екип ще бъде удоволствие да Ви посрещне в своите експозиции!

Регионален исторически Музей – Добрич е основан през 1953 г. Неговото създаване се свързва с имената на ст. н. с. д-р Любка Бобчева, Димо Драгнев и Маргарита Дакова. През 1960 г. в сградата на бившето казино се открива първата експозиция на музея. През следващите години се изгражда класическата музейна структура и върху територията на новосъздадения окръг започва системна събирателска и изследователска дейност. Открит и изследван е най-големият в света праисторически некропол на западния бряг на Дуранкулашкото езеро. Проучени са античните и средновековните крепости, селища и некрополи при Топола, Камен бряг, Калиакра, Чиракман, Балчик, Одърци, Кладенци, Скала, Шабла и др. Направено е геодезическо заснемане на могилите и могилните некрополи в тогавашния Толбухински окръг. Проведени са и редица теренни експедиции и изследвания. В резултат, музейните фондове се попълват, създават се нови музейни експозиции, пишат се и се издават монографии, академични издания и извори.

Контакти:

тел./факс +35958600096, +359884311496, +359884311497

Работно време:  понеделник – събота (май – септември): 9.00 – 12.30 и 13.30 – 18.00 ч.
понеделник – петък (октомври – април): 8.30– 12.30 и 13.30 – 17.30 ч.
събота и неделя – по заявка за групи

Sense Rooftop Bar

Първият изискан дизайнерски хотел в София, който съчетава лукс и превъзходен дизайн с обслужване от световна класа. Горд член на Design Hotels, Sense Hotel Sofia е архитектурно произведение на изкуството, което се откроява от тълпата. Сгушен в сърцето на българската столица, Sense Hotel Sofia има несравнимо местоположение на главния столичен булевард Цар Освободител, улица, която е дом на някои от най-важните сгради в България, включително Народното събрание на страната. Отдадеността на модерния дизайн, лукса, спокойствието и комфорта, които издигат престоя Ви до изискания, е нашият подпис. Това архитектурно произведение на изкуството представлява превъзходния дизайн на 21-ви век и чист баланс. Sense Hotel Sofia е сграда, която е чувствителна към заобикалящата го среда, но чиято иновативна стъклена фасада буквално отразява миналото, настоящето и бъдещето на София.

Телефон за връзка: 088 454 4108

НЧ „Добри Войников – 1856“

Народно читалище “Добри Войников -1856” в град Шумен е основано през пролетта на 1856 г. от Сава Доброплодни и има 155 – годишна история. Заедно с читалищата в Свищов и Лом, то слага началото на читалищното дело в България. В читалище “Добри Войников-1856” се поставя началото на българския театър с побългарената комедия “Михал Мишкоед” на 15 август 1856 г., на Художествената галерия, на Дружеството на художниците, на Дружеството на писателите чрез литературен клуб “Маяковски”.

Тук се е играла първата оперета през 1914 г., с което започва оперетното дело в България. Тук е създадена първата българска детска библиотека. Читалището е дало начало на четири шуменски читалища. От 1970 г. читалището е основен организатор на Национален фестивал за любителски и исторически филми. От 1986 г. читалището е съорганизатор на Международен конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров“, а от 1995 г. е съорганизатор и на Национален конкурс за цигулари „Панчо Владигеров“. Народно читалище “Добри Войников-1856”е партньор в Проект “Читалища”. Членува и активно участва във Фондация за развитие “Читалища”. Читалището е един от главните фактори на културния живот в града. Развива многостранна дейност: библиотечно-информационна, лекционно-просветна, издателска, социална, културна и творческа:

– Смесен хор “Родни звуци” за школувано хорово пеене, създаден преди 110 г. през 1898 г.

– Киноклуб “Мадарски конник” за любителско киноизкуство, създаден преди 80 г.;

– Вокална формация “Малка серенада”за изпълнения на популярни песни.

В читалището работят 19,5 щатни служители, като дейностите си осъществяваме с помощта на 155 действителни и 146 спомагателни членове.

Телефон за връзка: 054 802 261

Контрабас

Джаз музика на живо, уютен двор през лятото, вечерно работно време в петък, събота и неделя в стария град в Пловдив.

Телефон за връзка: 032 331 669

Crazy Diamond

Това е барът, в който седмицата започва и завършва в петък. Времето вътре тече по различен начин, защото не се мери с минути, а с броя на парчетата, които ще чуете от добре балансирано озвучение. Удобни барове и място за танци колкото искате, а за търсещите по-интимна обстановка има уютно сепаре на разположение.

Перфектна комбинация между изключителна храна и уютна атмосфера. Истинско бижу в центъра на София идва с вълшебна градина.

Работим с малки местни ферми и производители, повечето от които познаваме лично. Разчитаме и на нашите партньори от Harmonica. Тук вярваме, че добрите продукти и въображението са най-важните компоненти, които придават на ястието добър вкус. Ние не правим никакви компромиси и подкрепяме хората, които виждат производството на храни като кауза. Благодарим ви, че оценявате това, което правим.

Телефон за връзка: 088 803 0843

Пост Култура

Времето, в което живеем, е след всичко познато и именувано.
Затова и нашата култура е просто следствие.
Музикална Пост Култура.

Пространството се намира в град Пловдив и приветства музиканти от всички жанрове.

Телефона за връзка: 0896710280

Галерия Лампион

Арт пространство с ръчно изработен лампи в центъра на София, като има приспособимост за малки концерти и музика на живо.