YACK MUSIC

YACK вече има известен успех през 14-те години, прекарани като певец китарист заедно с бившата си група LA MINE DE RIEN (2002-2016).

В края на това приключение и след като новият му репертоар от песни беше сглобен, YACK искаше да изпита световъртежа да отиде на турне, сам на път, и да изпита удовлетворението от изпълнението на проекта си, като разчита само на себе си. ще.

YACK внася решително модерен щрих в новите си композиции, като свири на клавиатура и падове, със система от типа на семплер за изпълнение на лупове (лупове) на живо, както и чрез откриване на нови звуци на китарите си (стрелец, bottleneck…) . Стилът се колебае между фолк, рок и повече „електронни“ части, но френската песен, текстът и емоциите, които предизвиква, остават в основата на проекта.

Асоциацията Mediatone (Лион), чрез своето подразделение за резервации, решава да подкрепи YACK за всичко, свързано с администрацията и търсенето на дати.

От първата си година на турне (2019) със своята формула „един човек“ YACK се доказа, като изнесе близо 45 концерта на различни места на разпространение, и по-специално в първата част на Brigitte Fontaine, Renan Luce, Miossec , Les Ogres de Barback, Les Yeux de la Tête, The Liminanas или Paris Combo.